Nieuw Aalsmeer

Future Living Aalsmeer

Wat houdt het project in

De woningmarkt zit vast, ook in Aalsmeer. Woningen zijn schaars en vooral steeds duurder. Vooral voor jongeren heeft dit veel impact. Ze moeten gedwongen langer thuis blijven wonen, of er voor kiezen buiten de eigen gemeente te zoeken naar woonruimte. Maar jongeren zijn juist belangrijk in een gemeenschap, zeker in die van ons waar heel veel jongeren zich vrijwillig inzetten voor veel goede zaken.

Nieuw Aalsmeer ziet een oplossing in duurzame flexible en betaalbare woningen. Kleinere woningen die al dan niet tijdelijk op anders wellicht ongebruikte stukken grond gebouwd kunnen worden. Tiny houses. Tiny houses zijn relatief kleine maar slimme en duurzame woningen die vaak ook tijdelijk geplaatst kunnen worden. In het bouwbesluit zijn dit soort woningen niet meegenomen dus de oplossing ligt voor gemeentes niet voor de hand.

Maar wat als we dit samen, met inwoners zelf, op de kaart kunnen zetten? Wij vroegen hier eerder wie er ook geïnteresseerd waren. Net als naar mogelijke lokaties. Het resultaat was overweldigend; Zestien mogelijke lokaties en meer dan honderd geïnteresseerden.

Wat doen we?

Uit de voordracht van Hugo van Luling op onze bijeenkomst 3 November, bleek wel dat er geen overeenstemming is tussen het Rijk, de provincie en de gemeente als het gaat om regels voor het bouwen van een Tiny House. Toch zijn er gemeentes die er een eigen regeling voor hebben. Daar zitten mogelijkheden.

We zijn bezig met gemeente en provincie om 3 concrete plannen doorgang te laten vinden en zo op basis van die aanvragen de weg vrij te maken voor andere locaties en geinteresseerden.

Ook helpen?

Ook meedoen? Geef je hier op of via nieuwaalsmeer@gmail.com.  Behalve lokaties voor mogelijke (tijdelijke) bouw zoeken we mensen die kunnen helpen een sluitend plan te maken voor de lokaties. (per lokatie)

Hoe staat het er voor

Wat is er nodig?

  • Mensen die expertise hebben in het bouwen van duurzame woningen en of tiny houses.
  • Mensen die expertise hebben in de bouw of bouwprojecten.
  • Geïnteresseerde projectontwikkelaars of bouwbedrijven die dit graag zouden willen helpen realiseren.
  • Iedereen die creatief en slagvaardig is en kan helpen met uren om dit project onder de aandacht te brengen.
  • Een goede locatie. (zie fotochallenge)

Ik wil graag meehelpen