Nieuw Aalsmeer

Misschien heb je al gelezen over de recente aanpassingen van de bouwplannen op de Gribus in Kudelstaart? Het zit zo: de initiƫle bouwplannen van Stichting Eigen Haard zijn financieel niet haalbaar. Het besluit is genomen vanwege de noodzaak tot het verwijderen van vervuilde grond, met name vliegas, die destijds is gebruikt voor de ophoging van het terrein. De woningen gaan deze zomer al tegen de vlakte. De gemeente neemt de grote schoonmaak van het terrein inclusief de funderingen voor zijn rekening.

Om dat te kunnen bekostigen komen er in plaats van zeventien huurwoningen, naast 25 sociale huurappartementen ook acht koopwoningen. De gemeente en Eigen Haard hebben dit plan onlangs onthuld op een bijeenkomst in het Dorpshuis Kudelstaart. De intentie is om een mix van woningen te maken, met speciale aandacht voor senioren en jongeren. Zo komen er beneden appartementen voor senioren en op de bovenste verdiepingen voor starters.

Afbeelding met Plan, tekst, diagram, Rechthoek

Automatisch gegenereerde beschrijving

De Initiatiefgroep WoonCooperatie WWC heeft kenbaar gemaakt graag een rol te willen spelen in het ontwerp- en ontwikkelingsproces van het gebied. Deze locatie, aan het begin van de Bilderdammerweg is gunstig gelegen nabij verschillende voorzieningen zoals openbaar vervoer, zorgfaciliteiten en winkels, biedt mogelijkheden voor een collectieve woonvorm.

Natuurlijk blijven we kijken naar andere opties. Momenteel wordt er intensief overleg gevoerd met diverse politieke fracties. Het doel blijft helder: het realiseren van een inclusief woonproject voor zowel jongeren als ouderen, ter bevordering van de doorstroming binnen Aalsmeer.

Indien u interesse heeft om deel te nemen aan dit project, moedigen wij u aan om u aan te melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *