Nieuw Aalsmeer

Het is lente als de eerste bijen weer vliegen

Het wordt weer warmer buiten. Dat merken de bijen ook. Ze komen langzaam uit in winterslaap en gaan op zoek naar voedsel.

👉Wist je dat honingbijen niet alleen op zoek zijn naar stuifmeel? Dat hebben ze straks in de zomer hard nodig om kleine bijtjes te voeden. Maar zo net uit de winterslaap zijn ze vaak op zoek naar nectar. Dat zit bij deze Helleborus onder de meeldraden in pods. Van de nectar wordt honing gemaakt om te kunnen overwinteren, maar het is ook nodig om het nest warm te houden.

🤔Wist je trouwens dat de hommel ook gewoon een bijensoort is? Het cute fluffy nichtje van de honingbij zeg maar. Dit is een aardhommel. En wel een aardhommel koningin.

👑De hommelkoninginnen komen uit een nest van vorig jaar waar ze zijn bevrucht en uitgevlogen. Ze hebben zich in de winter verstopt voor hun winterslaap in oud hout, de composthoop, een oud nestje of gewoon een holletje in de grond.

🌷Ze zijn vaak nog wat zwak en op zoek naar voedsel. Ze is daarom heel blij met vroege voorjaarsbloeiers zoals de krokus.

🍯 Kom je in deze tijd een hommel tegen die op de grond ligt, dat komt omdat ze het zwaar hebben zo net uit de winterslaap. Je kunt ze helpen met een beetje honing op een wattenstaafje of suikerwater. Bij blij, jij blij.

🌷Zorg dus juist ook in t vroege voorjaar voor bloeiende bloemen in je tuin. Speenkruid, sneeuwklokjes, krokussen,helleborus, winterakoniet, hazelaar, de bloeiende wilg. Maar vergeet ook niet de paardebloem!

👉Wil je meer van dit soort Natuur tips en inspiratie uit eigen omgeving; volg dan ons Instagram account @nieuwaalsmeer

We delen meer tips en inspiratie op ons Instagram account @nieuwaalsmeer

📷 Foto en Video credits – Jos Valentin / Natuurgroep Aalsmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *