Nieuw Aalsmeer

Een absolute aanrader, deze podcast van Carice van Houten en Sieger Sloot. Het is nog niet te laat! “Eerste Hulp Bij Uitsterven” oftewel EHBU. Dat klinkt wat dramatisch hoor ik je denken, en dat is het natuurlijk ook. Maar deze podcast, gebracht als masterclass / cursus is een mix van feiten, goeie experts, bekende Nederlanders (Bezorgde Bekende Nederlanders) gedegen uitleg ,tips en humor. 

Hier de tips die wij eruit haalden;

💚 Doe wat bij je past! Dan hou je Hat langer vol
Zet je ook in voor ons klimaat en de aarde, maar als je dat niet gericht doet hou je het niet vol, dus, bedenk jezelf; “waar krijg jij energie van?” “Waar ben je goed in?” En “Wat moet er gebeuren?” Dat is jouw hotspot tot actie. Oh en het is niet erg om af en toe hypocriet te zijn, je houdt t niet vol om alles in en keer allemaal goed te doen, je bent ook maar een mens.

🏋🏽We hebben actief burgerschap nodig!
Zoals er klimaat kantel punten zijn, zijn er ook sociale kantelpunten. Dit bereiken we met actief burgerschap, je kunt denken aan protesten, maar ook burger raden, informatie bijeenkomsten, vrijwilligers groepen. 

💬 Erover praten helpt

Niet alleen omdat dat voor jezelf helpt maar omdat je andere daarmee helpt ook beslissingen te nemen. “Doing Good Louder” noemt Reint Jan Renes dit. Dus niet alleen “Practise what you Preach” maar vooral “Preach what you Practise”

💥 En dan hier nog de 6 tips om impact te hebben met je gedrag:

1️⃣ Stap over naar een groene energie leverancier. 

2️⃣ Stap over naar een groene bank. ( jouw geld heeft meer impact dan je denkt en ongemerkt steun je wellicht nog fossiele initiatieven)

3️⃣ Stap over op een vegetarisch dieet. (Het eten van dieren uit een industrieel voedselsysteem heeft een waanzinnig grote impact op CO2)

4️⃣ Stop met vliegen.

5️⃣ Rij elektrisch of met het OV. ( misschien moeten we de overheid toch helpen om meer te investeren in een goed OV systeem)

6️⃣ Stem groen. ( ook in Europa)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *