Nieuw Aalsmeer

Oosteinderdriehoek 1 naar de gemeenteraad

In Juni en Juli heeft het plan voor de Start Notitie voor de plannen ter inzage gelegen en was er via het participatie platform de mogelijkheid om mee te denken over de kaders voor deze nieuwe Aalsmeerse wijk.

Uiteraard hebben wij als Nieuw Aalsmeer ook een reactie gegeven. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk burgers meedenken over duurzaamheid, groen en diversiteit.

  • Tiny Houses Er zijn in het plan jongeren woningen opgenomen. Nieuw Aalsmeer ziet mogelijkheden in Tiny Houses of watergebonden wiki houses. Nieuw Aalsmeer heeft de gemeente aangeboden een groep samen te stellen die ideeën kan uitwerken en mee kan denken. Als de gemeente dat accepteert zijn we echt goed op weg naar burgerparticipatie. Heb je zelf al ideeën of wordt je hier enthousiast van, laat het ons weten!

  • Groen plein, water en verkeer We kunnen in Aalsmeer wel wat meer groene en diversere buiten ruimtes gebruiken. Geef in het voorstel de Middentocht wat meer ruimte. Hier kan bijvoorbeeld een ontmoetings plein gerealiseerd worden. Of nog veel beter, een plein met een waterberg functie. Water als het nodig is, en plein als het kan. Verder zou het heel mooi zijn als er in de wijk ook verschillende manieren voor groen en water bestendigheid kan komen. Denk aan open bestrating en groene dakbedekking. Of nieuwe manieren om verkeersruimten ook voor andere doeleinden in te richten. En als laatste, een bomenplan. Bomen leveren meer verkoeling op dan een gemiddelde airconditioning en zijn heel belangrijk in een woonwijk. Toch wordt hier vaak weinig aandacht aan besteed. Laten we hier de gemeente mee helpen!
Gemeente raad neemt beslissing over deelgebied 1

Inmiddels ligt de Startnotitie bij de gemeenteraad die er binnenkort over gaat beslissen.

Wij hopen nog steeds dat burgers betrokken kunnen blijven bij de ontwikkeling van deze buurt. Zou je mee willen denken over deze buurt en de mogelijkheden? Laat het ons dan weten! Samen komen we verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *