Nieuw Aalsmeer

Maak je tuin klaar voor de toekomst: Kom langs bij ons inloopspreekuur!

De afgelopen weken heeft Klimaatburgemeester Theo Bergonje voor het eerst zijn inloopspreekuren gehouden in de bibliotheek. Verschillende onderwerpen zijn de revue gepasseerd, variërend van vragen over het verduurzamen van appartementen tot discussies over Duurzaamheidsdoelen en Collectief wonen. Van reizen tot wonen, van waterbeheer tot duurzame initiatieven – het was een waardevolle uitwisseling van ideeën en kennis. Theo zal zijn inloopspreekuren voortzetten tot in elk geval het zomerreces.

De komende drie weken krijgen de inloopspreekuren het thema ‘Jouw tuin’ mee. Nu de lente is aangebroken en we weer naar buiten kijken, is het de perfecte tijd om onze tuinen onder de loep te nemen. Hoe staat het met jouw tuin en terras? Welke planten kun je het beste in jouw tuin zetten?

Naast landelijke initiatieven zoals “Tegelwippen” en “de Week van de Biodiversiteit”, is er ook aandacht voor de cruciale rol die onze eigen tuinen spelen in het behoud van de natuur. Zelfs op een klein stukje grond kunnen we een groot verschil maken, bijvoorbeeld door bijen te helpen overleven en water vast te houden in extreme weersomstandigheden.

Maar wat kun jij concreet doen in jouw tuin? En hoe pak je dat aan? Tijdens het inloopspreekuur staan Theo Bergonje en Esther Gons voor je klaar met praktische informatie. Van geschikte plantensoorten voor vlinder- en bijentuinen tot tips voor het beter vasthouden van water en zelfs advies over het verwijderen van tegels uit je tuin – je kunt bij hen terecht met al je vragen en ideeën.

Neem een foto van je tuin mee die je vanaf de hoogste verdieping hebt genomen, en samen maken we een schets waar je thuis mee verder kunt.

Waar wacht je nog op? Kom langs bij ons inloopspreekuur in de bibliotheek, elke maandagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur. Op 15, 22 en 29 april staan de spreekuren in het teken van het thema tuin. Laten we samen werken aan een groenere toekomst, één tuin tegelijk! Uiteraad kun je ook nog steeds terecht met vragen over klimaat en energie. Je mag ook vooraf melden wanneer je komt en welke tijd je het beste schikt. Je kan dat aangeven via bergonje.ommekeer@gmail.com  Zo is op 29 april van 14.00 – 15.00 uur al gereserveerd voor klimaatadaptatie/hittestress.

We kunnen niet wachten om je te zien! 🌿🐝

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *