Nieuw Aalsmeer

De Duurzame Doen Dag, Terugblik

We blikken kort terug op een sympathieke Duurzame Doen Dag.

Er was veel te doen op deze dag en kinderen leken hun ouders opa’s en oma’s mee te trekken naar al het leuks in de Raadzaal. Zo was er een speurtocht voor kinderen, een workshop zaadbommen maken en je eigen Insecten Hotel maken. Leuk om te horen dat kinderen zelf aan anderen uitlegde waarom het zo belangrijk is om insecten een plek te geven in je tuin. “Als de bijen doodgaan, gaan wij ook dood!”

Zaadbommen maken
Zelf insecten hotels maken

Het was een informatieve dag, en de deelnemende stands hadden namen ruim de tijd om tips te geven en uitleg over zaken als Groene Daken, Isolatie, en Boomspiegels vergroenen. Ook de Smikkeltuin en Fort Kudelstaart waren aanwezig om uitleg de geven over hun mooie groene plannen voor de toekomst.

Boomspiegels
Groene daken
de Smikkeltuin

Maar ook informatie over onze ‘natte voeten’ en hoe minder verstening en meer vergroening in eigen tuin al kan bijdragen aan meer water opname tijdens natte dagen en verkoeling tijdens hete dagen.

Een prachtige maquette die laat zien hoe minder stenen bijdragen aan een beter leefklimaat
Van stap 1 tot 6, van steen naar groen

Een mooie informatieve dag, met dank aan alle deelnemers en bezoekers! Wellicht dat we er volgend jaar gewoon weer een organiseren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *