Nieuw Aalsmeer

Aalsmeer doet mee aan NK Tegelwippen

Een groener, biodiverser en klimaatbestendiger gemeente Aalsmeer! Dat is iets wat bij veel mensen hoog op de verlanglijst staat. En daar kan iedereen bij helpen. Op voorspraak van Nieuw Aalsmeer heeft gemeente Aalsmeer zich dan ook voor het eerst ingeschreven voor het Nationaal Kampioenschap Tegelwippen. Tegels eruit, groen erin!

Inmiddels hebben ruim 100 gemeenten zich ingeschreven om de strijd aan te gaan om de gouden scheppen en de gouden tegel. Natuurlijk heeft het kampioenschap vooral een gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier.

Tegels gratis opgehaald

Wethouder Openbare Ruimte Robert van Rijn: “We hebben de afgelopen jaren gemerkt hoe betrokken inwoners zijn bij het groen in de gemeente. Als gemeente hebben we dan ook toegezegd particuliere initiatieven, die als doel hebben om Aalsmeer en Kudelstaart groener te maken, zoveel mogelijk te ondersteunen. Daarom worden op 16 mei en 19 september de tuintegels gratis opgehaald als deze vervangen worden door groen”. 

Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de ophaalservice via de website van de gemeente. Aanmelden voor de ophaaldag van maandag 16 mei kan tot en met dinsdag 10 mei. Vanaf zaterdag 14 mei 16.00 uur kunnen de tegels dan op de aangegeven straathoek worden gezet.

Wegen

Na iedere ophaalronde wordt de vrachtwagen gewogen. Met deze weegbon kan de gemeente het aantal opgehaalde tegels berekenen. Dit geeft de gemeente door aan de organisatie van het NK Tegelwippen. Wie geen gebruikmaakt van de ophaalservice, maar de tegels zelf aflevert bij de milieustraat, kan ook zelf het aantal gewipte tegels opgeven via de website NK Tegelwippen.

Inspiratie

Veel mensen hebben 19 maart op de bomendag van Fort Kudelstaart en Stichting MeerGroen al bomen en struiken voor in hun tuin gehaald. Zij kunnen de tegels die ze daarvoor hebben verwijderd ook aanmelden. Kijk voor meer informatie en inspiratie om een tuin groener te maken op: https://nk-tegelwippen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *